måndag 22 mars 2010

När Twitter är fantastiskt!

På Twitter kan den mest triviala händelse spridas som en löpeld. Det är precis vad som hände förra veckan. Något som började med en enkel kommentar från en person, är nu en tävling som t.o.m politiker har blandat sig i. Jag ska förtydliga.

Marit Woody skrev förra tisdagen helt kort: "Träffade just på någon som går snabbare än jag uppför rulltrappor. Sånt gillar jag inte."

Jag svarade: "Det kunde varit jag, men det var det inte."

Efter det var diskussionen mellan oss igång. Vem är egentligen snabbast uppför en rulltrappa? Kort efter la sig fler människor i diskussionen. Att en duell var i antågande började kännas oundvikligt. Det hela var inte så seriöst till en början dock. Vi började skoja om eventuell sponsring, och plötsligt var det en som frågade efter sko- och tröjstorlekar! Han har dock inte hört av sig igen...

Det började pratas från olika håll om att filma eventet. I och med att det växte så pass bestämde vi oss för att lansera en blogg om duellen förra onsdagen. Sagt och gjort, jag byggde ihop en enkel sida och efter 30 minuter var det ca 150 besökare. I skrivande stund börjar det krypa upp mot 1000. Fler personer har lagt sig i, och riksdagsledamot Fredrick Federley är en ivrig påhejare (dock för motståndarsidan).

Vi har sedan fört personliga kampanjer på Twitter och Facebook.

Noterbart är också att jag och Marit aldrig träffat varandra innan det här drog igång. Vi har ibland pratat på Twitter om olika saker. Främst Hot Shots. Men det är en annan historia.

Alltså, en kort kommentar och ett påbörjat skämt kan ta sig oanade proportioner. Vi får se var det här slutar...

Det går att följa delar av diskussionerna på Twitter under taggen #rulltrappsduellen

4 kommentarer:

  1. Haha bra hetsat Jocke! Det sänds väl live via Bambuser hoppas jag då jag har svårt att fysiskt vara på plats och bevaka dramat.

    Pelle

    SvaraRadera